ІНГЕРЕНТНА ХАРАКТЕРИСТИКА ГОЛОСНОГО ТА ЇЇ ВПЛИВ НА РЕАЛІЗАЦІЮ ГЛОТАЛЬНОГО ПРИСТУПУ - Фрумкіна, Арина (Актуальні питання іноземної філології, 2021)
Фізіологічні особливості появи та функціонування приступів голосних відіграють важливу роль у дослідженні звучного мовлення, адже вони відображають комунікативні звички та артикуляційну базу носіїв мови. Розглянуто питання безпосереднього впливу інгерентної характеристики голосних на наявність приступів вокалізму. Крім того, запропоновано огляд теоретичного матеріалу, простежено види приступів голосних: придиховий (нім. gehauchter/behauchter Einsatz), м’який (нім. weicher Einsatz), тихий (нім. leiser Einsatz), міцний (нем. fester Einsatz), ущільнений (нім. harter Einsatz), гортанний, стиснений/патологічний (нім. gepresster Einsatz), глотальний (нім. Glottisschlsgeinsatz), а також його редуковані форми – глотализацію (нім. Glottalisierung, англ. cracky voice) та безшовний перехід (нім. nahtloser Übergang).