КУРС ESP ЯК СКЛАДНИК ПРОФЕСІЙНОЇ ПІДГОТОВКИ МАЙБУТНІХ ФІЛОЛОГІВ - Коляда, Еліна; Ботвінко-Ботюк, Олена (Актуальні питання іноземної філології, 2021)
Курс ESP English for Specific Purposes ) передбачає врахування конкретних потреб студентів у вивченні іноземної мови з орієнтацією на р озвиток професійної комунікативної компетентності. Мета п рограм и підготовки м агістр ів да ти студент ам глибок і теоретичн і фахові знання й розвинути необхідні фахові навички та компетен тності . Значн у уваг у приділя ю ть комуніка тив ним навичкам наукового спілку вання а нглійсько ю мов ою , критичному мисленню, навичкам наукового мовлення , слуханн я , читанн я, письм а , перекладу та/або інтерпретації, а також проведенню ефективних і результативних наукових досліджен ь . Діяльність учасників наукового спілкування включає пре зентації, обговорення доповіді за темою дослідження тощо . Щоб бути успішним и , студенти повинні навчитися ефективно спілкуватися в професійн ій сфері. Очевидно , що той , хто вивча є мову, не мож е досягти комунікативної компетенції без знання функцій невербаль ного спілкування, яке є невід’ємною частиною комунікативних ситуацій. Однак потрібно враховувати те, що невербальна комунікація має свої специфічні характеристики в різних культурах.