РОЗВИТОК НАВИЧОК АУДІЮВАННЯ АНГЛІЙСЬКОГО МОВЛЕННЯ ПІД ЧАС ПІДГОТОВКИ СТУДЕНТІВ ПРИРОДНИЧИХ СПЕЦІАЛЬНОСТЕЙ - Корж, Олена (Актуальні питання іноземної філології, 2021)
Окреслено коло науковців, які займаються вивченням проблеми викладання англійської мови в Україні. Увагу зосереджено на проведенні в студентській аудиторії аудіювання. Вказано на актуальність дослідження. Зауважено, що проведення такого виду методико-педагогічної та мовної діяльності у ВНЗ сприяє підготовці молоді до подальшої професійної роботи. Підкреслено, що теоретико-практичне вивчення цієї проблеми має вагоме значення для покращення рівня знань студентів, формування іншомовної компетентності. Подано дефініцію терміна «аудіювання». Виокремлено види вправ, які готують слухачів до ефективного сприйняття мовного матеріалу. Реалізовано й описано психолого-педагогічний експеримент у кількох групах студентів. За результатами проведеного спостереження визначено продуктивний критерій підбору текстів для аудіювання. Акцентовано увагу на формуванні навичок аудіювання в умовах аудиторної роботи. Обґрунтовано необхідність проведення такого виду рецептивно-мовленнєвої діяльності серед студентів природничих спеціальностей.