ФОРМУВАННЯ МІЖКУЛЬТУРНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ ІНОЗЕМНОЇ МОВИ В СИСТЕМІ ВИЩОЇ ОСВІТИ - Халілова, Шахноза (Актуальні питання іноземної філології, 2021)
Інтенсивна глобалізація та постійна взаємодія людей з різним менталітетом і культурою диктує сьогодні важливість досвіду міжкультурної компетентності. Для викладачів іноземних мов саме ця компетентність має стати одним із головних компонентів їх діяльності. Теоретичний огляд наукових досліджень з даного питання та узагальнення досягнень вчених дозволяють зробити висновок, що створення досвіду міжкультурної компетентності майбутніх викладачів іноземної мови не вписується в традиційні підходи до проблеми становлення їх особистості. Така ситуація генерує постійний розрив роботи студентів і викладачів вищої школи з прогресивними процесами світової культури, адже не можливо вивчати іноземну мову зовсім відірвано від іноземної культури або не пов’язуючи свою культуру з іншою. Відтак в статті аналізується формування міжкультурної компетентності майбутніх учителів іноземної мови, розкриваються основні принципи, завдання та концепції вдосконалення міжкультурної компетентності студентів педагогічного профілю.