«ВИКЛИКИ» ПРИ ВИКЛАДАННІ АКАДЕМІЧНОГО ПИСЬМА АНГЛІЙСЬКОЮ МОВОЮ ДЛЯ УКРАЇНСЬКИХ СТУДЕНТІВ - Котис, Олена (Актуальні питання іноземної філології, 2021)
Англомовне академічне письмо – одне з важливих інструментів спілкування українських науковців зі світовою науковою спільнотою. Більшість університетів України долучили цей предмет до навчальних планів. В інституті іноземної філології Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки «Академічне письмо» вивчають студенти-магістри. На основі досвіду викладання цього навчального курсу в 2016 році розглянуто основні труднощі, з якими стикаються українські викладачі. До першочергових проблем належать: калькування шкільних підходів при написанні академічних есе; нерозуміння типів есе та їх призначення; невміння коротко й предметно описувати візуальну інформацію (графіки, діаграми тощо); проблеми із застосуванням синонімів і перефразувань; невміле використання узагальнень при передачі інформації; помилки при написанні анотацій та рефератів.