ДО ПРОБЛЕМИ ЗНАХОДЖЕННЯ ГРАНИЧНИХ УМОВ В НАДПРОВІДНИХ КОНТАКТАХ - ПАСТУХ, Олександр; САХНЮК, Василь; БІРУК, Олег; ВІЛІГУРСЬКИЙ, Олег (Фізика та освітні технології, 2021)
В роботі було досліджено питання знаходження граничних умов для рівняння Гінзбурга-Ландау, яке описує просторову поведінку параметра впорядкування у надпровідних контактах поблизу критичної температури. Зокрема було розглянуто надпровідні контакти, що поєднують в собі тунельні ефекти та ефект близькості, за наявності немагнітних домішок у надпровідних областях. Для знаходження граничної умови в контакті було використано метод квазіортогональності до асимптотики. Крім того, ніякі обмеження на значення коефіцієн- та проходження електронів та товщину нормального прошарку не накладались.