ГЕНДЕРНІ ОСОБЛИВОСТІ СХИЛЬНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ ДО ВІКТИМНОЇ ПОВЕДІНКИ - Васілєва, Вероніка Ігорівна; Коширець, Віктор Васильович (Психологічні студії, 2022)
У статті представлено теоретичний та практичний доробок щодо основних гендерних особливостей схильності та прояву віктимної поведінки студентської молоді. Проаналізовано психологічні чинники й особливості віктимної поведінки у старшому юнацькому віці. Особливу увагу приділено гендерній специфіці прояву віктимної поведінки у старшому юнацькому віці. Встановлено, що юнаки більш схильні до агресивної віктимної, саморуйнівної та гіперсоціальної поведінки, ніж юнки. А також, що юнки більш схильні до залежної та безпорадної поведінки, ніж юнаки. Висвітлено особливості щодо профілактичної роботи з попередження віктимності.