ПСИХОЛОГІЧНА ХАРАКТЕРИСТИКА РОЛІ БАТЬКІВСЬКОЇ СІМ’Ї У ВИБОРІ ШЛЮБНОГО ПАРТНЕРА - Федоренко, Раїса Петрівна (Психологічні студії, 2022)
Стаття присвячена особливостям прийняття сучасною молоддю індивідуальних рішень щодо вибору майбутнього шлюбного партнера. Досліджуються особливості функціонування батьківської сім’ї та батьківсько-дитячих взаємин, їх вплив на моделювання образу та вибір майбутнього партнера. Підтверджено той факт, що вивчення особливостей вибору шлюбного партнера необхідно здійснювати комплексно, враховуючи особливості впливу як батьківської сім’ї, так і найближчого оточення, що справило яскраве враження в ранньому дитинстві.