СУБ’ЄКТИВНЕ БЛАГОПОЛУЧЧЯ ЯК ПОКАЗНИК ПСИХІЧНОГО ЗДОРОВ’Я ОСОБИСТОСТІ - Гордовська, Тетяна Іванівна; Малімон, Людмила Яківна (Психологічні студії, 2022)
У статті розглянуто феномен психічного здоров’я особистості, підходи до вивчення цього поняття, його основні функціональні характеристики та складові. Висвітлено сутність поняття суб’єктивного благополуччя в межах психологічних досліджень та його місце в структурі психічного здоров’я. Визначено вплив індивідуально-особистісних характеристик на переживання відчуття суб’єктивного благополуччя. Досліджено підходи до розуміння психологічного благополуччя та його взаємозв’язку із психічним здоров’ям особистості.