САМОТНІСТЬ: ПСИХОЛОГІЧНІ ПРИЧИНИ ТА НАСЛІДКИ - Мушкевич, Мирослава Іванівна (Психологічні студії, 2022)
У статті проаналізовано особливості розвитку почуття самотності в контексті особистісного становлення та суспільного історичного розвитку. Висвітлено позитивні і негативні аспекти переживання самотності та фактори, що їх спричинюють. Розкрито особистісні характеристики, які каталізують формування негативних переживань та перешкоджають адаптації в соціумі.