ПСИХОЛОГІЧНИЙ ПОРТРЕТ НЕПОВНОЛІТНЬОГО ПРАВОПОРУШНИКА ТА ОСОБЛИВОСТІ ЙОГО СТВОРЕННЯ - Магдисюк, Людмила Іванівна; Павлова, Богдана Василівна (Психологічні студії, 2022)
У статті розкриваються особливості психологічного портрету неповнолітнього правопорушника та проаналізовані чинники, які впливають на формування злочинної поведінки у підлітків. Основою цього дослідження став стрімкий ріст злочинності серед неповнолітніх, відповідно вивчався даний віковий період, його характеристика й особливості з метою запобігання збільшення відсотків вчинення злочинів серед неповнолітніх.